Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
 

Startul celei de-a treia editii a campaniei “Olimpiada Deseurilor”

Olimpiada deseurilor 2013Cu sprijinul Inspectoratului Scolar Judetean Constanta, Agentiei pentru Protectia Mediului Constanta, Comisariatului Judetean Constanta al Garzii Nationale de Mediu si al Primariei Municipiului Constanta, compania Gremlin organizeaza in intervalul 14 mai – 14 iunie cea de-a treia editie a campaniei „Olimpiada Deseurilor”, o actiune de constientizare in domeniul colectarii selective.

Adresata elevilor din ciclul primar si gimnazial din judetul Constanta, campania „Olimpiada Deseurilor” are rolul de a constientiza elevii cu privire la necesitatea protejarii mediului prin incurajarea bunelor practici in vederea reciclarii.

Pentru a intra in competitie fiecare clasa trebuie sa colecteze o cantitate totala de minim 70 kilograme de deseuri pentru cele 5 categorii de deseuri ce fac obiectul campaniei: hartie, PET, doze, baterii si deseuri de echipamente electrice si electronice (DEEE). Clasele ce vor colecta cele mai mari cantitati pentru fiecare categorie de deseuri în parte, vor fi desemnate castigatoarele trofeelor „Hartiuta Draguta”, „PETa Circumspecta”, „DOZAta Coafata”, „Calculatorasul cel voinic”, „BATi cel viteaz”.

Pe data de 20 iunie, in cadrul unui spectacol, va fi decernat si marele premiu al campaniei, „Trofeul Olimpiada Deseurilor 2013”.

„Entuziasmul elevilor si al cadrelor didactice, care ne-au deschis cu bunavointa usa scolilor, in cadrul editiilor precedente, ne-a incurajat sa reluam campania. Noutatea editiei din acest an consta in introducerea unei noi categorii de deseuri, aceea a dozelor de aluminiu. Suntem increzători ca si in acest an participantii vor reusi sa ne surprinda cu cantitati considerabile de deseuri colectate selectiv sau chiar cu initiative artistice precum desene sau poezii, asa cum s-a intamplat anul trecut”, a declarat Aurora Olescu, administratorul companiei Gremlin.

Claselor castigatoare li se pregatesc urmatoarele premii: vizite la fabrica de hartie Comceh din Calarasi, fabrica de doze Can Pack, sediul Gremlin, Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii din Constanta sau Muzeul Delta Dunarii Tulcea, in timp ce clasa castigatoare a marelui trofeu va pleca intr-o tabara la munte. Pe parcursul campaniei vor fi acordate premii instant, diplome si premii de participare, iar cadrele didactice vor fi de asemenea recompensate.

Despre Olimpiada Deseurilor
Aflata la cea de-a treia editie, campania de constientizare se adreseaza elevilor din ciclul primar si gimnazial din judetul Constanta. Numai in 2012, 4.019 elevi din 144 de clase apartinand unui numar de 25 de scoli din judetul Constanta s-au implicat in cadrul campaniei, reusind sa colecteze selectiv o cantitate totala de 35.178 kg deșeuri.
Câștigătorii ediției din 2012:
Trofeul „Hartiuta Draguta” – Clasa a V-a, Scoala cu clasele I-VIII Siliştea (1.945 kg deseuri hartie). Premiu: Vizita fabrica de hartie Comceh.
Trofeul „Peta Circumspecta” – Clasa a VIII-a, Scoala cu clasele I-VIII Vulturu (214 kg deseuri PET). Premiu: Vizita CMSN Constanta.
Trofeul „Bati cel viteaz” – clasa a VI-a A, Scoala cu clasele I-VIII Tuzla (115 kg deseuri de baterii si acumulatori). Premiu: Vizita Muzeul Delta Dunarii, Tulcea.
Trofeul „Calculatorasul cel voinic” – Clasa a VII-a A, Scoala cu clasele I-VIII „Mihail Sadoveanu” Medgidia (698 kg deseuri de echipamente electrice si electronice). Premiu: videoproiector pentru clasa și vizita la Gremlin.
Trofeul „Olimpiada Deseurilor 2012” – Clasa a II-a B, Scoala „Dimitrie Stiubei” Constanta (2.162 kg deseuri). Premiu: tabara pentru toata clasa in statiunea Straja, judetul Hunedoara.