Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
 

Propuneri si solutii oferite intr-un nou document lansat de organizatiile europene

Ca raspuns la noua directiva referitoare la deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE), pe data de 8 februarie a fost lansat Documentul de orientare privind masurarea fluxurilor de DEEE si stabilirea standardelor de tratare ale acestora. Documentul este sprijinit de CECED (Comitetul European al Producatorilor de Electrocasnice), Digital Europe (industria tehnologica digitala din Europa), Lightning Europe (Asociatia Producatorilor de Surse de Iluminat) si de EERA (Asociatia Europeana a Reciclatorilor de Electronice).

Documentul reprezinta o recomandare pentru autoritatile nationale din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene. Pentru a atinge tintele de colectare prevazute in Directiva DEEE, documentul propune ca reciclatorii sa raporteze toate DEEE-urile, indiferent de provenienta, intr-un registru independent, operat de guvern, o agentie guvernamentala sau o terta parte independenta, pentru a se evita eventualele conflicte de interese referitoare la confidentialitatea informatiilor.

Necesitatea promovarii de catre Comisia Europeana si statele membre a unor standarde minime de calitate pentru colectarea si tratarea DEEE sau aplicarea unor reglementari mai dure pentru transportul pe apa al deseurilor se regasesc de asemenea printre propunerile documentului.

Pentru vizualizarea intregului document click aici.