Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
 

Modificarea calendarului campaniei “Reciclez, nu poluez!”

Potrivit regulamentului oficial al actiunii, data de 04 februarie 2014 marca incheierea primei etape a campaniei de constientizare adresate gradinitelor si scolilor din judetul Constanta. Conditiile meteorologice nefavorabile si inchiderea unitatilor de invatamant au facut insa imposibila preluarea deseurilor de catre organizatori si astfel, stabilirea castigatorilor primei etape. Totodata, avand in vedere ca in saptamana 03.02.2014 – 07.02.2014 unitatile de invatamant sunt in vacanta intersemestriala, calendarul campaniei se modifica dupa cum urmeaza:

- Preluarea deseurilor de baterii si surse de iluminat de la unitatile de invatamant participante – saptamana 10.02.2014 – 14.02.2014 in loc de 27.01.2014 – 31.01.2014.
- Ceremonia de premiere a grupelor/claselor castigatoare in cadrul primei etape – 18.02.2014 in loc de 04.02.2014.

Despre campania “Reciclez, nu poluez!”

Gremlin, cu sprijinul Inspectoratului Scolar Judetean Constanta, Agentiei pentru Protectia Mediului Constanta, Comisariatului Judetean Constanta al Garzii Nationale de Mediu si al Primăriei Municipiului Constanta si în parteneriat cu CCR România, organizează campania „Reciclez, nu poluez!”, o actiune ce isi propune sa constientizeze copiii de gradinita si elevii din clasele I-VIII din judetul Constanta, cu privire la necesitatea protejarii mediului prin debarasarea în mod responsabil de sursele de iluminat uzate si de deseurile de baterii portabile.

Campania va consta în două etape de colectare, respectiv de premiere. Astfel, pe data de 18 februarie 2014 va avea loc ceremonia de premiere pentru prima etapă a campaniei, în timp ce data de 12 mai 2014 va marca încheierea campaniei, iar în cadrul spectacolului vor fi oferite premiile pentru cea de-a doua etapa a campaniei, precum si pentru implicarea pe în toată campania.

Pe toata durata campaniei, 44 de grupe de gradinita si 135 de clase din ciclul primar si gimnazial se vor întrece în colectarea celor mai mari cantitati de deseuri de baterii si surse de iluminat. Grupele si clasele castigătoare vor fi premiate cu echipament sportiv precum seturi de mingi de tenis, rachete de tenis si badminton, mingi, rucsacuri, sepci si tricouri, in timp ce cadrele didactice vor primi drept premii aparate foto digitale. Marea castigatoare a campaniei va pleca intr-o excursie instructiv educativa de 1 zi. Pentru implicarea în campanie vor fi acordate diplome si premii de participare.

Regulamentul campaniei “Reciclez, nu poluez!”