Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
 

Gremlin, prima companie din Romania la care deseurile de sticla devin materie prima

CertificariImplementarea prevederilor Regulamentului european privind incetarea statutului de deseu a cioburilor de sticla si parcurgerea etapelor necesare de audit au condus la adaugarea unui nou certificat in portofoliul Gremlin. Prin obtinerea noului certificat privind procesarea sticlei, Gremlin devine prima companie din Romania care prin activitatea de reciclare transforma deseurile de sticla in materie prima.

Certificatul atesta ca toate procedeele desfasurate in cadrul companiei (colectare, sortare, procesare, tratare, transport) sunt in conformitate cu Regulamentul UE nr. 1179/2012, de stabilire a criteriilor de determinare a conditiilor in care deseurile de cioburi de sticla nu mai sunt considerate deseuri.

Certificatul se alatura celui aferent Regulamentului 333, referitor la transformarea deseurilor metalice in materie prima, precum si certificatelor SR EN ISO 9001:2008, SR EN ISO 14001:2005 si SR OHSAS 18001:2008 ce atesta implementarea si mentinerea sistemului de management integrat privind calitatea, mediul, securitatea și sănătatea ocupaţionala, prin conformare cu standardele europene.

In scopul imbunatatirii continue a performantei de mediu compania Gremlin a demarat procedura de inregistrare in EMAS prin depunerea cererii si documentatiei aferente, in conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 1221/2009 in data de 27.12.2012, sub nr. 16035 la Secretariatul Tehnic al Comitetului EMAS din cadrul Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului.