Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
 

Gremlin, partener al conferinţei „Deşeuri. Cele 18 criterii ale Comisiei Europene şi drumul României spre performanţă”

În contextul celui mai recent raport emis de Comisia Europeană cu privire la perfomanţa statelor membre în domeniul managementului deşeurilor municipale şi al noii Directive de reciclare a DEEE-urilor, Ministerul Mediului şi Pădurilor, împreună cu revista de mediu Green Report au organizat conferinţa  „Deşeuri. Cele 18 criterii ale Comisiei Europene şi drumul României spre performanţă”.
În cadrul întâlnirii au fost discutate teme precum criteriile de perfomanţă ale UE în managementul deşeurilor municipale, poziţia autorităţilor romane vizavi de necesitatea unei pieţe agregate a deşeurilor sau problemele-cheie ale autorităţilor şi operatorilor din domeniu.

Compania Gremlin, partener al evenimentului, a fost reprezentată de Aurora Olescu, care le-a adresat celorlalţi participanţi îndemnul de a identifica cu rapiditate soluţii pentru rezolvarea problemele stringente întâlnite pe piaţa deşeurilor. „Este esenţial să reuşim ca toate deşeurile ce intră în categoria deşeurilor reciclabile să ajungă acolo unde trebuie, la reciclator, fără să se mai pună problema depozitării la groapa de gunoi. Există o serie de probleme pentru care trebuie sa identificăm soluţii cât mai urgent”, a declarat administratorul companiei Gremlin.

La dezbatere au participat, alături de Ministrul Mediului şi Pădurilor, Rovana Plumb, reprezentanţi ai Garzii Naţionale de Mediu (GNM) şi ai Agenţiei Naţionale de Mediu (ANPM). Evenimentul a reunit şi cei mai importanţi operatori din domeniul deşeurilor, salubrişti, colectori, reciclatori sau asociaţii colective.