Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
 

Doar cateva zile pana vom afla cine sunt castigatorii celei de-a treia editii a campaniei “Olimpiada Deseurilor”

Olimpiada deseurilor 2013

Organizata de Gremlin, cu sprijinul Inspectoratului Scolar Judetean Constanta, Agentiei pentru Protectia Mediului Constanta, Comisariatului Judetean Constanta al Garzii Nationale de Mediu si al Primariei Municipiului Constanta, campania Olimpiada Deseurilor s-a desfasurat in perioada 14 mai – 14 iunie, oferindu-le claselor inscrise in campanie ocazia sa colecteze selectiv si sa fie premiate.

In cadrul campaniei clasele au colectat selectiv deseuri de hartie si carton, PET, doze, baterii si acumulatori si echipamente electrice si electronice. In cifre, campania a insumat 218 clase inscrise din 29 de scoli din judetul Constanta.

Implicarea a peste 5.000 de elevi in cea de-a treia editie a campaniei Olimpiada Deseurilor s-a concretizat in colectarea a 31.769 kg deseuri hartie, 4.222 kg deseuri PET, 514 kg deseuri doze, 11.362 kg deseuri de echipamente electrice si electronice si 869 kg deseuri de baterii.

In cadrul editiei de anul acesta clasele inscrise in campanie au trebuit sa colecteze o cantitate totala de minim 70 kilograme de deseuri pentru cele 5 categorii de deseuri ce au facut obiectul campaniei: hartie, PET, doze, baterii si echipamente electrice si electronice (DEEE). In momentul preluarii deseurilor de la scoli elevii au fost recompensati cu premii instant.

Pe data de 20 iunie, in cadrul unui spectacol, vor fi decernate trofeele „Hartiuta Draguta”, „PETa Circumspecta”, „DOZAta Coafata”, „Calculatorasul cel voinic”, „BATi cel viteaz” si „Trofeul Olimpiada Deseurilor 2013”  claselor ce au colectat cele mai mari cantitati pentru fiecare categorie de deseuri in parte. 

Vizita la fabrica de hartie Comceh din Calarasi, fabrica de doze Can Pack, sediul Gremlin, Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii din Constanta, Muzeul Delta Dunarii Tulcea sau o tabara la munte pentru toata clasa sunt doar o parte din premiile pe care clasele castigatoare le vor primi din partea organizatorilor. 

Totodata, clasele ce au reusit sa colecteze o cantitate minima totala de 70 kg vor primi din partea organizatorilor diploma de participare si un set de mingi.