Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
 

Constantenii s-au debarasat de peste 5 tone de deseuri


Companiile Polaris M Holding si Gremlin au organizat in perioada 11 – 12 aprilie, campania de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), sub sloganul „Hai sa facem impreuna curatenia de primavara!”.

Potrivit organizatorilor, in cadrul actiunii accentul a fost pus pe constientizarea cetatenilor asupra necesitatii colectarii separate a deseurilor de echipamente electrice si electronice. Cele 5.217 kg de deseuri colectate pe durata celor doua zile demonstreaza ca mesajul acestei campanii si-a atins tinta si ca populatia a inteles ca un comportament responsabil fata de mediu presupune colectarea in vederea reciclarii a deseurilor de echipamente electrice si electronice.

Alaturi de posibilitatea de a preda echipamentele electrice si electronice vechi sau uzate la unul dintre cele 5 centre de colectare deschise permanent, populatia a avut la dispozitie si numarul de telefon 0757.777.097 pentru a solicita preluarea gratuita de la domiciliu a deseurilor voluminoase sau grele.

In cadrul campaniei, fiecare cetatean care s-a debarasat de un deseu electric sau electronic a primit drept premiu instant o matura si un bilet la tombola. Premiile oferite de organizatori, prin tragere la sorti, i-au facut fericiti pe urmatorii deponenti:

Naidin Anca Mihaela – Aspirator de mana;

Rancichi Mircea – Mop cu aburi;

Grigore Sorin Andrei – Aspirator fara sac;

Caraman Sirma – Sedinta de curatenie profesionala la domiciliu.

In municipiul Constanta functioneaza in permanenta cinci centre de colectare a deseurilor provenind din echipamente electrice si electronice. Constantenii se pot debarasa de echipamentele electrice si electronice uzate la urmatoarele adrese: sos. Mangaliei – zona complexului comercial Billa, str. Adamclisi – zona complexului Brotacei, str. Cismelei – intrarea spre Scoala nr. 29, str. I.C. Bratianu – zona Complexului Cora, str. Unirii – Zona Complex Adivin.

Actiunea desfasurata sub sloganul „Hai sa facem impreuna curatenia de primavara!” a beneficiat de sprijinul Primariei Municipiului Constanta, Agentiei pentru Protectia Mediului Constanta, Comisariatului Judetean Constanta al Garzii Nationale de Mediu si al organizatiilor colective Ecopoint si Recobat.