Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
 

Cea de-a treia editie a campaniei “Olimpiada Deseurilor”, in plina desfasurare

Olimpiada deseurilor 2013

Organizata de Gremlin, cu sprijinul Inspectoratului Scolar Judetean Constanta, Agentiei pentru Protectia Mediului Constanta, Comisariatului Judetean Constanta al Garzii Nationale de Mediu si al Primariei Municipiului Constanta, campania Olimpiada Deseurilor va continua pana pe data de 14 iunie, oferindu-le claselor înscrise în campanie ocazia sa colecteze selectiv si sa fie premiate.

 

Aflata la cea de-a treia editie, campania „Olimpiada Deseurilor” reprezinta o oportunitate pentru elevii din clasele I-VIII din judetul Constanta de a îsi însusi bunele practici în vederea reciclarii, precum si de a castiga premiile oferite de organizatori.

În cadrul editiei de anul acesta cele 218 clase înscrise în campanie vor trebui sa colecteze o cantitate totala de minim 70 kilograme de deseuri pentru cele 5 categorii de deseuri ce fac obiectul campaniei: hartie, PET, doze, baterii si deseuri de echipamente electrice si electronice (DEEE).

 „Ne bucuram ca si anul acesta elevii si cadrele didactice au raspuns cu entuziasm invitatiei noastre de a participa la campanie, în numar tot mai mare de la editie la editie, reusind ca anul acesta sa implicam peste 5.000 de elevi. Prin premiile pe care le vom oferi ne dorim sa rasplatim eforturile tuturor celor implicati, dar mai mult decat atat, sa încurajam initiativa acestora de a adopta un comportament ecologist”, a declarat Aurora Olescu, administratorul companiei Gremlin.  

Pe data de 20 iunie, în cadrul unui spectacol, vor fi decernate trofeele „Hartiuta Draguta”, „PETa Circumspecta”, „DOZAta Coafata”, „Calculatorasul cel voinic” si „BATi cel viteaz” claselor ce vor colecta cele mai mari cantitati pentru fiecare categorie de deseuri în parte, precum si „Trofeul Olimpiada Deseurilor 2013”, ce va fi acordat clasei ce va colecta cea mai mare cantitate totala de deseuri.  

Vizita la fabrica de hartie Comceh din Calarasi, fabrica de doze Can Pack, sediul Gremlin, Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii din Constanta, Muzeul Delta Dunarii Tulcea sau o tabara la munte pentru toata clasa sunt doar o parte din premiile pe care clasele castigatoare le vor primi din partea organizatorilor. 

Pana atunci însa, clasele înscrise în campanie se întrec în a colecta cele mai mari cantitati de deseuri din hartie, PET, baterii si echipamente electrice si electronice. Iar asta pentru ca si pe parcursul campaniei elevii vor primi premii instant, în timp ce clasele ce vor reusi sa colecteze o cantitate totala de minim 70 de kilograme vor primi o diploma si un premiu de participare.