Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
 

Câştigătorii trofeului „Olimpiada Deşeurilor 2012” s-au întors din tabără

Elevii clasei a II-a B din cadrul Şcolii „Dimitrie Ştiubei” – structură a Liceului Teoretic Decebal, Constanţa s-au aflat timp de o săptămână în staţiunea Straja, judeţul Hunedoara. Premiul primit în urma recordului de a colecta 2.162 kg de deşeuri în cadrul campaniei „Olimpiada Deşeurilor 2012” le-a oferit copiilor ocazia de a vizita obiectivele turistice din judeţul Hunedoara.

Excursia la ştrandul din Lupeni, vizita la castelul huniazilor din Hunedoara, la Mănăstirea Prislop sau la Coloana Infinitului, au reprezentat doar o parte din atracţiile de care au avut parte câştigătorii.

Organizată de Gremlin, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa, Comisariatul Judeţean Constanţa al Gărzii Naţionale de Mediu şi Primăria Municipiului Constanţa, campania s-a desfăşurat în intervalul 15 mai – 15 iunie 2012.

Implicarea a peste 4000 de elevi în campania Olimpiada Deşeurilor a generat 22.952 kg deşeuri hârtie, 2.502 kg deşeuri PET, 9.318 kg deşeuri provenind din echipamente electrice şi electronice şi 406 kg deşeuri provenind din baterii. Potrivit Aurorei Olescu, administratorul Gremlin, „rezultatele înregistrate în cadrul campaniei noastre ne bucură şi ne încurajează în acelaşi timp să continuăm să credem cu tărie că generaţia tânără reprezintă premisa construirii unui viitor durabil. Ne considerăm totodată obligaţi să reluăm această campanie in care elevii s-au implicat şi au contribuit atât de mult la o reciclare corectă”.