Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
 

Câştigătorii trofeului „Hârtiuţa Drăguţa” din cadrul Olimpiadei Deşeurilor au învăţat cum se fabrică hârtia

Pentru elevii clasei a V-a din cadrul Şcolii cu clasele I-VIII Siliştea vizita la Călăraşi a reprezentat ocazia unică de a vizita fabrica de hârtie Comceh şi de a învăţa de la profesionişti cum orice bucată de hârtie pe care o colectează selectiv poate ajunge parte integrantă dintr-un nou produs. Câştigătorii trofeului „Hârtiuţa Drăguţa” au colectat în cadrul campaniei Olimpiada Deşeurilor 1945 kg deşeuri provenind din hârtie.

Vizita a debutat cu prezentarea companiei, familiarizându-I pe copii cu specificul unei fabrici de hârtie. Prima oprire, făcută în zona unde este depozitată întreaga cantitate de hârtie colectată, a stârnit uimirea vizitatorilor. Cantităţile imense de hârtie colectate, ce aşteptau să intre în procesul de fabricaţie i-au făcut pe copii să realizeze cât de important este pentru producători să aibă flux continuu de materie primă.

Explicaţiile oferite pe parcursul vizitei au captat atenţia vizitatorilor, iar hârtia luată direct de pe bandă pentru a le fi oferită a reprezentat cu siguranţă cel mai de preţ suvenir.

Dovada clară a faptului că întreaga vizită la Călăraşi a reprezentat pentru câştigători un vis împlinit stă în promisiunea acestora că anul viitor nu se vor lăsa mai prejos şi că vor incerca să îşi depăşească propriul record.

Campania organizată de Gremlin, în perioada 15 mai – 15 iunie, s-a adresat elevilor din ciclul primar şi gimnazial din judeţul Constanţa şi a implicat peste 4.000 de elevi ce au reuşit să colecteze selectiv 22.952 kg deşeuri hârtie, 2.502 kg deşeuri PET, 9.318 kg deşeuri provenind din echipamente electrice şi electronice şi 406 kg deşeuri provenind din baterii .