Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
 

Câştigătorii trofeului „Calculatoraşul cel Voinic” din cadrul Olimpiadei Deşeurilor, în vizită la Gremlin

Campionii la colectarea celei mai mari cantităţi de deşeuri provenind din echipamente electrice şi electronice (DEEE), elevii clasei a VII-a A din cadrul Şcolii cu clasele I-VIII „Mihail Sadoveanu” din Medgidia, au avut ocazia să înveţe ce se întâmplă cu toate tipurile de deşeuri reciclabile după ce sunt colectate. Elevii clasei a VII-a A au reuşit să colecteze 698 kg DEEE.

Paleţii de deşeuri de monitoare, televizoare şi alte electronice, precum şi frigiderele vechi din secţia de tratare frigorifice au reprezentat principalele puncte de atracţie în depozitul Gremlin, stimulându-i ca la ediţia viitoare a campaniei „Olimpiada Deşeurilor” să reuşească să colecteze o cantitate mai mare de deşeuri electronice.

Instalaţia automată MeWa, instalaţia de reciclat monitoare şi televizoare cu tub catodic, instalatia de reciclat echipamente frigorifice sau instalatia automata pentru reciclarea cablurilor au captat atenţia elevilor, aflaţi pentru prima oară în incinta unei unităţi de reciclare.

Noţiunea teoretică conform căreia prin reciclare se obţin produse noi a fost transpusă în practică, vizitatorii putând învăţa cum din sticlă sau plastic reciclat, specialiştii Gremlin pot obţine materiale ecologice de construcţie.

Organizată de Gremlin, campania Olimpiada Deşeurilor s-a adresat elevilor din ciclul primar şi gimnazial din judeţul Constanţa. Acţiunea a implicat peste 4000 de elevi ce au reuşit să colecteze selectiv 22.952 kg deşeuri hârtie, 2.502 kg deşeuri PET, 9.318 kg deşeuri provenind din echipamente electrice şi electronice şi 406 kg deşeuri provenind din baterii.