Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
 

Câştigătorii trofeului „BATI cel Viteaz” au vizitat Muzeul Deltei Dunării din Tulcea

La doar două zile de la decernarea premiilor campaniei Olimpiada Deşeurilor, clasa ce a reuşit să colecteze cea mai mare cantitate de deşeuri provenind din baterii (115 kg) a ajuns la Tulcea pentru a vizita Muzeul Deltei Dunării. Documentarul prezentat la începutul vizitei în Muzeu a captat atenţia elevilor clasei a VI-a A din cadrul Şcolii cu clasele I-VIII Tuzla şi i-a familiarizat cu privire la ceea ce urmau să vadă în cadrul Muzeului Deltei Dunarii, însă reconstituirile habitatelor naturale şi ale unei cherhanale tradiţionale au stârnit valuri de uimire.

Acvariul a reprezentat principala atracţie, cu cele 27 de bazine amenajate, iar acvariul cilindric în mijlocul căruia poţi intra, alături de tunelul de sticlă pe sub cel mai mare bazin au reprezentat locaţii minunate pentru fotografii.

Vizita la Tulcea nu se putea încheia altfel decât cu o plimbare pe faleză şi cu promisiunea elevilor ca la cea de-a doua ediţie a campaniei Olimpiada Deşeurilor să reuşească să câştige şi la o altă categorie.

Adresată elevilor din ciclul primar şi gimnazial din judeţul Constanţa, campania Olimpiada Deşeurilor a implicat peste 4000 de elevi ce au reuşit să colecteze selectiv 22.952 kg deşeuri hârtie, 2.502 kg deşeuri PET, 9.318 kg deşeuri provenind din echipamente electrice şi electronice şi 406 kg deşeuri provenind din baterii.