Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
 

Campania Olimpiada Deşeurilor şi-a desemnat câştigătorii!

Campanie de conştientizare în domeniul colectării selective - Olimpiada Deşeurilor!

Organizată de Gremlin, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa, Comisariatul Judeţean Constanţa al Gărzii Naţionale de Mediu şi Primăria Municipiului Constanţa, campania s-a desfăşurat în intervalul 15 mai – 15 iunie.

Implicarea a peste 4000 de elevi în campania Olimpiada Deşeurilor a generat 22.952 kg deşeuri hârtie, 2.502 kg deşeuri PET, 9.318 kg deşeuri provenind din echipamente electrice şi electronice şi 406 kg deşeuri provenind din baterii.

În cadrul spectacolului ce a avut loc pe data de 20 iunie la Pavilionul Expoziţional Constanţa au fost acordate următoarele premii:

Trofeul „Hârtiuţa Drăguţa” – pentru colectarea celei mai mari cantităţi de deşeuri provenind din hârtie – clasa a V-a – Şcoala cu clasele I-VIII Siliştea – 1945 kg.

Trofeul „Peta Circumspecta” – pentru colectarea celei mai mari cantităţi de deşeuri provenind din PET – clasa a VIII-a – Şcoala cu clasele I-VIII Vulturu – 214 kg.

Trofeul „Calculatoraşul cel voinic” – pentru colectarea celei mai mari cantităţi de deşeuri provenind din echipamente electrice şi electronice – clasa a VII-a A – Şcoala cu clasele I-VIII „Mihail Sadoveanu” Medgidia – 698 kg.

Trofeul „Bati cel viteaz” – pentru colectarea celei mai mari cantităţi de deşeuri provenind din baterii – clasa a VI-a A – Şcoala cu clasele I-VIII Tuzla – 115 KG

Trofeul „Olimpiada Deşeurilor 2012” – pentru colectarea celei mai mari cantităţi totale de deşeuri – Clasa a II-a B – Şcoala „Dimitrie Ştiubei” – structură a Liceului Teoretic Decebal

Clasele câştigătoare vor avea şansa de a vizita fabrica de hârtie Comceh din Călăraşi, Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii din Constanţa sau Muzeul Delta Dunării Tulcea, în timp ce câştigătorii „Trofeului Olimpiada Deşeurilor 2012” vor merge în tabără în staţiunea Straja, judeţul Hunedoara.

Ceremonia de decernare a premiilor campaniei Olimpiada Deseurilor 2012.