Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
 

Au fost desemnati castigatorii primei etape a campaniei “Reciclez, nu poluez!”


Organizata de Gremlin, cu sprijinul Inspectoratului Scolar Judetean Constanta, Agentiei pentru Protectia Mediului Constanta, Comisariatului Judetean Constanta al Garzii Nationale de Mediu si al Primariei Municipiului Constanta si in parteneriat cu CCR România, in perioada 11 noiembrie 2013 – 18 februarie 2014 s-a desfasurat prima etapa a campaniei “Reciclez, nu poluez!”.

Potrivit organizatorilor, obiectivul principal al actiunii este acela de a constientiza copiii de gradinita si elevii din clasele I-VIII din judetul Constanta cu privire la necesitatea protejarii mediului prin debarasarea in mod responsabil de sursele de iluminat uzate si de deseurile de baterii portabile. Pentru o buna desfasurare a campaniei, toate cele 44 de grupe de gradinita si 135 de clase din ciclul primar si gimnazial au primit din partea partenerului campaniei, CCR România, recipiente speciale pentru colectarea deseurilor.

Cei peste 4.000 de elevi implicati in actiune au reusit sa colecteze pâna in prezent 506 kg deseuri baterii si acumulatori portabili si 235 kg surse de iluminat uzate ce vor putea fi acum reciclate. Potrivit regulamentului, la finalul acestei prime etape cele 3 clase ce au reusit sa colecteze cele mai mari cantitati totale vor fi recompensate de organizatori cu premii constând in echipament sportiv precum seturi de mingi de tenis, rachete de tenis si badminton, mingi, rucsacuri, sepci si tricouri. Astfel, câstigatorii primei etape a campaniei sunt urmatorii:

Grupa mijlocie Voiosii Marinari, Gradinita Stelutele Marii Constanta – locul I – 53,86 kg deseuri.
Clasa a II-a B, Liceul Ioan Cotovu Hârsova – locul al II-lea – 38,59 kg deseuri.
Clasa a III-a D, Scoala Grigore Moisil Navodari – locul al III-lea – 35,32 kg deseuri.

Campania “Reciclez, nu poluez!” va continua pâna pe data de 12 mai, atunci când va avea loc spectacolul de premiere ce va marca incheierea celei de-a doua etape, precum si a intregii campanii. Vor fi decernate atunci premiile pentru grupele sau clasele câstigatoare in cadrul celei de-a doua etape, precum si premiile pentru implicarea in intreaga campanie. Astfel, marea câstigatoare a campaniei va pleca intr-o excursie instructiv educativa de 1 zi, in timp ce doua dintre cadrele didactice participante vor fi recompensate cu aparate foto digitale.