Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
 

Aproximativ 10 tone de deseuri colectate in cadrul campaniei nationale “Cand florile apar, deseurile dispar!”

In cadrul campaniei organizate pe 29 si 30 martie de Gremlin, in parteneriat cu primariile si agentiile pentru protectia mediului din judetele Constanta, Braila, Galati, Dambovita, Calarasi si sectorul 4 Bucuresti, au fost colectate 9,681 tone de deseuri de echipamente electrice si electronice.

„Când florile apar, deseurile dispar!” este sloganul sub care s-a desfasurat prima campanie de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), organizata de compania Gremlin in 2013. Pe 29 si 30 martie locuitorii din Constanta, Braila, Sectorul 4 Bucuresti, Lehliu Gara, Mangalia, Medgidia si alte 12 localitati au avut posibilitatea de a se debarasa de aparatura uzata aducand-o la centrele permanente de colectare sau in cazul oraselor Constanta si Braila si a sectorului 4, solicitand preluarea gratuita de la domiciliu prin apelarea numarului de telefon 0757.777.097.

Pentru a recompensa initiativa persoanelor ce au ales sa se debaraseze in mod responsabil de DEEE, organizatorii au oferit tuturor deponentilor cate un ghiveci de flori. Astfel, sute de flori au fost daruite celor care au venit la centrele de colectare sau au solicitat preluarea gratuita a deseurilor, iar la finalul celor doua zile de campanie, 9,681 tone de deseuri de echipamente electrice si electronice au fost colectate, demonstrand interesul populatiei de a contribui la o reciclare corecta.

„De la campanie la campanie, rezultatele obtinute sunt tot mai bune. Numarul persoanelor care se debaraseaza in mod responsabil de deseuri creste, iar cantitatea colectata este mai mare.  Tocmai aceste rezultate ne incurajeaza sa continuam cu ceea ce am facut pana in prezent, sa identificam solutii pentru a veni in intampinarea nevoilor populatiei”, au declarat reprezentantii Gremlin, organizatorii campaniei „Cand florile apar, deseurile dispar!”.

In sectorul 4 Bucuresti populatia s-a debarasat de 2.369 kilograme DEEE, in timp ce la nivelul judetului Braila au fost colectate 2.434 kilograme DEEE. In ceea ce priveste judetul Constanta, in municipiul Constanta si in celelalte 9 localitati participante la campanie au fost stranse 4.098 kilograme de aparatura electrica si electronica uzata. Centrul de colectare din județul Dambovita a primit in cele doua zile de campanie 450 kilograme deseuri, iar la centrul de colectare din Galati au ajuns 126 kilograme. Cele 204 kilograme stranse la centrul de colectare din judetul Calarasi au completat cantitatea de 9,681 tone deseuri colectate de la populatie in cadrul campaniei de pe 29 si 30 martie.

Aici poti vizualiza adresele centrelor de colectare participante la campanie