Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
 

Servicii

Colectam principalele tipuri de deseuri: deseuri de ambalaje (hartie, carton, sticla, PET, doze, folie, lemn, etc), echipamente electrice si electronice, deseuri de baterii si acumulatori, sticla de toate tipurile, materiale feroase si neferoase, cartuse si tonnere, uleiuri uzate si vehicule scoase din uz.
Transportam in conditii maxime de siguranta, toate tipurile de deseuri nepericuloase si periculoase.
Tratam principalele tipuri de deseuri utilizand instalatii moderne, automate.
Valorificam deseurile tratate si le reintroducem in circuitul industrial.
Reciclam deseurile ce ajung la depozitele noastre si intra in procesele de tratare.
Producem materiale de constructie „verzi” din materiale reciclate.
Distrugem documente de arhiva si obiecte ce au adus atingere marcii, asigurand confidentialitea datelor.
Organizam campanii originale menite sa creasca cantitatile de deseuri colectate de la populatie.
Acordam consultanta de mediu in vederea elaborarii de studii, rapoarte si bilanturi de mediu.
Reprezentam in relatia cu autoritatile de mediu toate companiile ce doresc sa isi externalizeze aceasta activitate.


Colectare si transport deseuri

In cei 10 ani de cand activam pe piata colectarii si tratarii deseurilor, cantitatile ce ajung la depozitele noastre au inregistrat un ritm constant de crestere, semn ca populatia constientizeaza tot mai mult importanta debarasarii in mod responsabil de deseuri. Totodata, statutul de reciclator la nivel national ne recomanda pentru preluarea unor cantitati considerabile de deseuri, provenite de la diferite industrii.

Compania noastra este autorizata pentru colectarea celor mai importante fluxuri de deseuri precum:
• hartie/carton;
• PET;
• sticla de toate tipurile (ambalaj, constructii si demolari, auto,etc);
• lemn;
• materiale feroase (fier, otel, fonta, etc);
• materiale neferoase (aluminiu, cupru, zinc, plumb, nichel, etc);
• echipamente electrice si electronice;
• baterii si acumulatori;
• surse de iluminat (becuri, neoane, lampi, alte sisteme de iluminat);
• cartuse si tonnere;
• uleiuri uzate;
• vehicule scoase din uz.

Pentru activitatea de transport a deseurilor periculoase si nepericuloase, societatea noastra detine autorizatie de mediu si licente de transport valabile si dispune de un parc auto ce permite transportarea deseurilor in conditii de maxima siguranta privind impactul pe care l-ar putea genera asupra mediului si de logistica specializata.

La nivel national, asiguram preluarea deseurilor de la generator, cu mijloace proprii, in baza unui contract sau a unei comenzi. Receptia cantitativa a deseurilor colectate se realizeaza la depozitele noastre, anterior intrarii in procesele de sortare, reconditionare, tratare si valorificare.


Tratare deseuri

Pentru fiecare tip de material ce ajunge la depozitele noastre, precum sticla, electrice si electronice, hartie, carton, lemn, plastic, metale, baterii, cartuse si tonere sau vehicule scoase din uz, compania Gremlin dispune de linii tehnologice dedicate.

Toate procesele de tratare se desfasoara in conformitate cu autorizatiile de mediu si respectand prevederile legislatiei in vigoare.

instalatie MEWA pentru tratarea echipamentelor electrice si electronice; instalatie MEWA pentru tratarea echipamentelor electrice si electronice;

instalatie pentru granulat cabluri cu continut de cupru sau aluminiu; instalatie pentru granulat cabluri cu continut de cupru sau aluminiu;

instalatie pentru tratarea lampilor cu descarcare in gaze de inalta intensitate; instalatie pentru tratarea lampilor cu descarcare in gaze de inalta intensitate;

instalatie pentru tratarea televizoarelor si monitoarelor; instalatie pentru tratarea televizoarelor si monitoarelor;

instalatie Refco Plus pentru tratarea echipamentelor frigorifice si a aparatelor de aer conditionat; instalatie Refco Plus pentru tratarea echipamentelor frigorifice si a aparatelor de aer conditionat;

instalatie pentru tratarea cartuselor si tonnerelor; instalatie pentru tratarea cartuselor si tonnerelor;

instalatie pentru sortarea bateriilor si deseurilor de acumulatori; instalatie pentru sortarea bateriilor si deseurilor de acumulatori;

aparate automate de testare, regenerare si incarcare pentru baterii cu plumb; aparate automate de testare, regenerare si incarcare pentru baterii cu plumb;

instalatie pentru procesarea lemnului; instalatie pentru procesarea lemnului;

instalatie pentru tratarea sticlei; instalatie pentru tratarea sticlei;

instalatie pentru tratarea sticlei laminate; instalatie pentru tratarea sticlei laminate;

presa pentru balotat. presa pentru balotat.


Valorificare si reciclare deseuri

Prin tratarea deseurilor in instalatiile noastre se obtin fractii ce sunt pregatite in vederea trimiterii catre reciclatorii finali sau sunt reintroduse in circuitul propriu de productie a materialelor de constructie „verzi”.

Ne mandrim cu faptul ca profesionistii Gremlin sunt cei care au gasit o solutie pentru valorificarea conului de sticla CRT, considerat deseu periculos. Astfel, in urma proiectului de cercetare pe care compania Gremlin l-a desfasurat in colaborare cu Universitatea Politehnica Bucuresti, s-a concluzionat ca sticla provenita din tratarea deseurilor de echipamente electrice si electronice poate sa inlocuiasca in procent de 100% nisipul utilizat la fabricarea produselor din beton, in timp ce plasticul provenit din aceeasi sursa poate fi folosit in scop decorativ.

Primele materiale de constructie au iesit de pe linia de productie la inceputul anului 2011, iar de atunci, astfel de produse verzi si-au dovedit fiabilitatea la constructia de spatii comerciale sau zone rezidentiale.