Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
 

Proiecte

Campanii colectare DEEE


Campanii colectare DEEE 2014

Companiile Polaris M Holding si Gremlin, cu sprijinul Primariei Municipiului Constanta, Agentiei pentru Protectia Mediului Constanta, Comisariatului Judetean Constanta al Garzii Nationale de Mediu si in parteneriat cu organizatiile colective Ecopoint si Recobat, au organizat in perioada 11 – 12 aprilie, campania de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), sub sloganul „Hai sa facem impreuna curatenia de primavara!”.

Alaturi de posibilitatea de a preda echipamentele electrice si electronice vechi sau uzate la unul dintre cele 5 centre de colectare deschise permanent, populatia a avut la dispozitie si numarul de telefon 0757.777.097 pentru a solicita preluarea gratuita de la domiciliu a deseurilor voluminoase sau grele.

In cadrul campaniei, fiecare cetatean care s-a debarasat de un deseu electric sau electronic a primit drept premiu instant o matura si un bilet la tombola.


Campanii colectare DEEE 2013

„Cand florile apar, deseurile dispar!” este sloganul sub care s-a desfasurat prima campanie de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), organizata de compania Gremlin in 2013. Pe 29 si 30 martie locuitorii din Constanta, Braila, Sectorul 4 Bucuresti, Lehliu Gara, Mangalia, Medgidia si alte 12 localitati au avut posibilitatea de a se debarasa de aparatura uzata aducand-o la centrele permanente de colectare sau in cazul oraselor Constanta si Braila si a sectorului 4, solicitand preluarea gratuita de la domiciliu prin apelarea numarului de telefon 0757.777.097. Pentru a recompensa initiativa persoanelor ce au ales sa se debaraseze in mod responsabil de DEEE, organizatorii au oferit tuturor deponentilor cate un ghiveci de flori.

Campanii colectare DEEE 2012

Cu sprijinul Agentiilor locale pentru Protectia Mediului si al primariilor, in 2012 au avut loc 3 campanii de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice, in toate localitatile in care functioneaza centre de colectare Gremlin.


„Gremlin te ajuta sa faci curatenia de primavara!” (07 aprilie 2012);
„In miezul verii Gremlin te „racoreste” de deseuri” (07-08 iulie 2012);
„Toamna se numara deseurile!” (03 noiembrie 2012).

Reciclez, nu poluez!

Gremlin, cu sprijinul Inspectoratului Scolar Judetean Constanta, Agentiei pentru Protectia Mediului Constanta, Comisariatului Judetean Constanta al Garzii Nationale de Mediu si al Primariei Municipiului Constanta si in parteneriat cu CCR Romania a organizat in perioada 11 noiembrie 2013 – 12 mai 2014, in gradinitele si scolile din judetul Constanta campania „Reciclez, nu poluez!”.

Astfel, timp de 6 luni, 44 de grupe de grădiniță și 135 de clase din ciclul primar și gimnazial din județul Constanța s-au întrecut în colectarea celor mai mari cantități de deșeuri de baterii și surse de iluminat. Potrivit organizatorilor, obiectivul de a conștientiza copiii de grădiniță și elevii din clasele I-VIII cu privire la necesitatea protejării mediului prin debarasarea în mod responsabil de deșeuri a fost atins, iar în acest scop, partenerul campaniei, CCR România a dotat toate grupele și clasele participante cu recipiente speciale pentru colectarea deșeurilor.

Campania s-a desfășurat în două etape de colectare, respectiv de premiere, iar cei 4.000 de participanți au reușit să colecteze în total 774,25 kg deșeuri baterii și acumulatori portabili și 529,77 kg surse de iluminat uzate. În cadrul festivităților de premiere aferente celor două etape de colectare, primele 3 clase ce au reușit să colecteze cele mai mari cantități totale au fost recompensate de organizatori cu premii constând în echipament sportiv precum seturi de mingi de tenis, rachete de tenis și badminton, mingi, rucsacuri, șepci și tricouri. Marele premiu al campaniei, o excursie instructiv educativă de 1 zi, a fost câștigat de clasa ce a reușit să colecteze cumulat în cele două etape, cea mai mare cantitate totală de deșeuri de baterii și surse de iluminat, în timp ce cadrele didactice ale claselor ce au colectat cele mai mari cantități de deșeuri de baterii, respectiv surse de iluminat au fost recompensate cu aparate foto digitale. În plus, pentru implicarea în întreaga campanie toate grupele și clasele au primit din partea organizatorilor o diplomă de participare.

Premiile campaniei au fost distribuite după cum urmeaza:
Prima etapă (11 noiembrie 2013 – 18 februarie 2014):
Locul I: Grupa Voioșii Marinari, Grădinița Steluțele Mării Constanța – 53,86 kg deșeuri.
Locul al II-lea: Clasa a II-a B, Liceul Ioan Cotovu Hârșova – 38,59 kg deșeuri.
Locul al III-lea: Clasa a III-a D, Școala Grigore Moisil Năvodari – 35,32 kg deșeuri.

A doua etapă (18 februarie 2014 – 12 mai 2014):
Locul I: Clasa a II-a B, Liceul Ioan Cotovu Hârșova – 73,31 kg deșeuri.
Locul al II-lea: Grupa Prichindeii, Grădinița Căsuța de Turtă Dulce Constanța – 42,46 kg deșeuri.
Locul al III-lea: Clasa a II-a A, Școala Gimnazială Tortoman – 38,12 kg deșeuri.

Întreaga campanie:
Cea mai mare cantitate totală de deșeuri: Clasa a II-a B, Liceul Ioan Cotovu Hârșova – 111,90 kg.
Cea mai mare cantitate de deșeuri de baterii: Side Cherim și Mărioara Savu (Grupa Voioșii Marinari, Grădinița Steluțele Mării Constanța) – 85,73 kg.
Cea mai mare cantitate de deșeuri de surse de iluminat: Ilie Lică Ceaușu (Clasa a II-a B, Liceul Ioan Cotovu Hârșova) – 82,23 kg.

Olimpiada Deseurilor 2011 – 2013

Cu durata de o luna, campania Olimpiada Deseurilor are rolul de a constientiza elevii din clasele I-VIII cu privire la necesitatea protejarii mediului prin reducerea cantitatii de deseuri care ajunge la groapa de gunoi, prin economisirea resurselor naturale si prin cresterea cantitatii materialelor reciclate.

Organizata de Gremlin, cu sprijinul Inspectoratului Scolar Judetean Constanta, Agentiei pentru Protectia Mediului Constanta, Comisariatului Judetean Constanta al Garzii Nationale de Mediu, al Primariei Municipiului Constanta si in parteneriat cu o serie de companii din domeniul mediului si nu numai, campania Olimpiada Deseurilor le-a oferit claselor participante ocazia sa colecteze selectiv si sa fie premiate.

In cadrul campaniei clasele au colectat selectiv deseuri de hartie si carton, PET, doze, baterii si acumulatori si echipamente electrice si electronice. De la an la an, numarul scolilor si al elevilor participanti, precum si al cantitatilor de deseuri colectate au cunoscut o crestere considerabila, fapt ce ne indeamna sa credem ca participantii au inteles foarte clar cat de importanta este colectarea selectiva a deseurilor.

Astfel, in 2012 au fost colectate in total 34.178 kg deseuri cu urmatoarea componenta: hartie/carton 22.952 kg, 2.502 kg PET, 406 kg baterii si acumulatori, 9.318 kg DEEE.

In cadrul editiei din 2013 cei 5.318 elevi participanti au colectat 31.769 kg deseuri de hartie, 4.222 kg deseuri de PET, 514 kg deseuri de doze, 11.362 kg deseuri de echipamente electrice si electronice si 869 kg deseuri de baterii, totalizand 48.736 kg deseuri colectate selectiv.

Castigatori:

Trofeul „Hartiuta Draguta” – pentru colectarea celei mai mari cantitati de deseuri de hartie

2012: Clasa a V-a, Scoala cu clasele I-VIII Silistea – 1.945 kg
2013: Clasa a VII-a A, Scoala Gimnaziala nr. 1 Tuzla – 2.707 kg
* clasa a III-a B – Scoala nr.36 – 3.282 kg

 

 


Trofeul„PETa Circumspecta” – pentru colectarea celei mai mari cantitati de deseuri de PET

2012: Clasa a VIII-a, Scoala cu clasele I-VIII Vulturu – 214 kg
2013: Clasa a VII-a, Scoala „A. Ghencea” Sacele – 322 kg
* clasa a V-a, Scoala „A. Ghencea” Sacele – 325 kg

 

 


Trofeul „DOZAta Coafata” – pentru colectarea celei mai mari cantitati de deseuri de doze

2013: Clasa a III-a, Scoala „A. Ghencea” Sacele, 52 kg

 

 


Trofeul „Bati cel viteaz” – pentru colectarea celei mai mari cantitati de deseuri de baterii

2012: Clasa a VI-a A, Scoala cu clasele I-VIII Tuzla – 115 kg
2013: Clasa a II-a B, Scoala nr. 30 „Gheorghe Titeica” – 45 kg
* Clasa a III-a B, Scoala nr.36 – 208 kg

 

 


Trofeul „Calculatorasul cel voinic” – pentru colectarea celei mai mari cantitati de deseuri de echipamente electrice si electronice

2012: Clasa a VII-a A, Scoala cu clasele I-VIII „Mihail Sadoveanu” Medgidia – 698 kg
2013: Clasa a V-a A, Scoala „A.Ghencea” Sacele, 1.593 kg

 

 


Trofeul „Olimpiada Deseurilor – pentru colectarea celei mai mari cantitati totale de deseuri

2012: Clasa a II-a B – Scoala nr. 36 – 2.162 kg
2013: Clasa a III-a B, Scoala nr. 36 – 4.282 kg

 

 

* Potrivit regulamentului campaniei, o clasa este eligibila pentru castigarea unui singur trofeu din cele 6, primind premiul la categoria unde a colectat cantitatea mai mare. Prin redistribuire, premiul pentru cea de-a doua categorie a fost acordat clasei ocupand urmatoarea pozitie.

Alte proiecte

Actiuni de constientizare si educatie ecologica

In opinia Gremlin, tinerii si atitudinea acestora referitoare la protectia mediului este esentiala pentru un viitor durabil. Pornind de la acest lucru, Gremlin a sprijinit de-a lungul timpului o serie de activitati dedicate protectiei mediului.
• Colecteaza, recicleaza prin sport pentru viata! (2011)
• Let’s do it Romania! (2010 – 2012)
• Organizarea si desfasurarea olimpiadei la disciplinele din Aria curriculara Tehnologii – faza nationala, Profil Resurse naturale si protectia calitatii mediului (2010)
• Vizite elevi Scoala „B.P. Hasdeu”, Colegiul tehnic „Vasile Parvan”, Scoala nr. 1 Tuzla, Scoala nr. 3 „Ciprian Porumbescu”, Scoala nr. 30 „Gheorghe Titeica” (2011-2014)
• Ziua Internationala a Mediului, eveniment organizat de Agentia pentru Protectia Mediului Constanta (2012)

Participari la conferinte, seminarii, targuri si expozitii

Considerata drept o voce importanta in identificarea solutiilor la problemele pe care industria de reciclare din Romania le intampina, compania Gremlin a participat la cele mai importante evenimente nationale si internationale de profil.
• Targurile expozitionale de mediu REW Istanbul, Ecomediu, Eco Life – Ecotec, Romenvirotec;
• Congresele Internationale pentru Reciclarea Electronicelor, Reciclarea Bateriilor, Reciclarea Autovehiculelor;
• Conferintele nationale „Impactul Acquis-ului comunitar de mediu asupra tehnologiilor si echipamentelor”, „Green Planet Blues”, „Managementul integrat al deseurilor in Europa. Solutii si provocari in procesul de implementare din Romania”, „Obligatiile autoritatilor locale privind managementul deseurilor prin prisma atingerii tintelor de tara”, „Forumul national de management al deseurilor”, „Deseuri. Cele 18 criterii ale Comisiei Europene si drumul Romaniei spre performanta”.