Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
 

arhiva – Olimpiada Deseurilor 2013

 Organizata de Gremlin, cu sprijinul Inspectoratului Scolar Judetean Constanta, Agentiei pentru Protectia Mediului Constanta, Comisariatului Judetean Constanta al Garzii Nationale de Mediu si al Primariei Municipiului Constanta, campania Olimpiada Deseurilor s-a desfasurat în perioada 14 mai – 14 iunie, oferindu-le claselor înscrise în campanie ocazia sa colecteze selectiv si sa fie premiate.

În cadrul campaniei clasele au colectat selectiv deseuri de hartie si carton, PET, doze, baterii si acumulatori si echipamente electrice si electronice. În cifre, campania a însumat 218 clase înscrise din 29 de scoli din judetul Constanta.

Implicarea a peste 5.000 de elevi în cea de-a treia editie a campaniei Olimpiada Deseurilor s-a concretizat în colectarea a 31.769 kg deseuri de hartie, 4.222 kg deseuri de PET, 514 kg deseuri de doze, 11.362 kg deseuri de echipamente electrice si electronice si 869 kg deseuri de baterii, totalizand 48.736 kg deseuri colectate selectiv.

În cadrul editiei de anul acesta clasele înscrise în campanie au trebuit sa colecteze o cantitate totala de minim 70 kilograme de deseuri pentru cele 5 categorii de deseuri ce au facut obiectul campaniei. În momentul preluarii deseurilor de la scoli elevii au fost recompensati cu premii instant, iar clasele ce au reusit sa colecteze o cantitate minima totala de 70 kg au primit din partea organizatorilor o diploma de participare si un set de mingi.

                Pentru implicarea deosebita, clasele castigatoare ale celor 5 trofee au avut ocazia de a vizita fabrica de hartie Comceh din Calarasi, fabrica de doze Can Pack, sediul Gremlin, Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii din Constanta, Muzeul Delta Dunarii Tulcea, iar marii castigatori au plecat în tabara la munte.

Din dorinta de a încuraja cat mai mult colectarea selectiva, în cadrul spectacolului organizatorii au oferit si 4 premii de popularitate.

Castigatorii celei de-a doua editii Olimpiada Deseurilor:

Trofeul „Hartiuta Draguta” – pentru colectarea celei mai mari cantitati de deseuri de hartie: clasa a VII-a A – Scoala Gimnaziala nr. 1 Tuzla – 2.707 kg. (cea mai mare cantitate de deseuri de hartie colectata pe clasa a fost de 3.282 kg).

Trofeul „Peta Circumspecta”– pentru colectarea celei mai mari cantitati de deseuri de PET: clasa a VII-a – Scoala A. Ghencea Sacele – 322 kg. (cea mai mare cantitate deseuri de doze colectata pe clasa a fost de 325 kg).

Trofeul „DOZAta Coafata”-  pentru colectarea celei mai mari cantitati de deseuri de doze – clasa a III-a – Scoala A. Ghencea Sacele – 52 kg.

Trofeul „Bati cel viteaz”– pentru colectarea celei mai mari cantitati de deseuri de baterii: clasa a II-a B – Scoala nr. 30 „Gheorghe Titeica” – 45 kg. (cea mai mare cantitate deseuri de baterii colectata pe clasa a fost de 208 kg).

Trofeul „Calculatorasul cel voinic” – pentru colectarea celei mai mari cantitati de deseuri de echipamente electrice si electronice – clasa a V-a A – Scoala A.Ghencea Sacele – 1.593 kg.

Trofeul „Olimpiada Deseurilor 2013” – pentru colectarea celei mai mari cantitati totale de deseuri – Clasa a III-a B – Scoala „Dimitrie Stiubei” – structura a Liceului Teoretic Decebal – 4.282 kg.

 

Lista şcolilor ce s-au implicat activ în cadrul campaniei Olimpiada Deşeurilor 2013

Scoala „Ion Ghica” Tortoman – 2 clase

Scoala nr. 39 „Nicolae Tonitza” – 24 clase

Scoala nr. 24 „Ion Jalea” – 5 clase

Scoala nr. 1 Istria – 4 clase

Scoala nr. 31 – 5 clase

Scoala nr. 30 „Gheorghe Titeica” – 39 clase

Scoala nr. 1 Tuzla – 3 clase

Scoala nr. 1 Sinoe – 2 clase

Scoala nr. 1 Dunareni -  5 clase

Scoala „Lucian Grigorescu” Medgidia – 10 clase

Scoala Horia – 3 clase

Scoala „Ciprian Porumbescu” – 12 clase

Scoala „A. Ghencea” Sacele – 7 clase

Liceul Teoretic „Carmen Sylva” Eforie Sud – 10 clase

Liceul Teoretic „Lucian Blaga” – 15 clase

Scoala nr. 36 – Liceul Teoretic Decebal – 10 clase

Liceul Tehnologic Topraisar – 2 clase

Liceul Negru Voda – 3 clase

Scoala „Titu Maiorescu” Dulcesti – 3 clase

Scoala „Mihail Sadoveanu” Medgidia – 10 clase

Scoala „Mihai Eminescu” Costinesti – 4 clase

Scoala „Ion Creanga” Albesti – 4 clase

Scoala „Dan Spataru” Aliman – 4 clase

Scoala „Adrian Radulescu” Murfatlar – 11 clase

Liceul Teoretic Decebal – 6 clase

Liceul „Jean Dinu” Adamclisi – 5 clase

Liceul „Mihai Viteazu”  Mihai Viteazu – 2 clase

Colegiul National de Arte „Regina Maria” – 3 clase

Colegiul National Pedagogic „C. Bratescu” – 5 clase