Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
 

Istoric

Gremlin este o societate cu capital integral privat, înfiinţată în 2001 şi are ca obiect de activitate colectarea, reciclarea şi valorificarea deşeurilor.

În perioada 2003-2005 firma a fost prestator de servicii, iar din 2005 a început să activeze pe piaţa deşeurilor, mergând încă de la început pe principiul „reciclării totale” (centre de colectare unde erau primite toate tipurile de deşeuri), urmând ca piaţa să decidă ce nişă este potrivită pentru o dezvoltare ulterioară.

Începând cu decembrie 2005, Gremlin preia responsabilităţile Primăriei Constanţa în materie de colectare şi tratare deşeuri din echipamente electrice şi electronice, activitate pe care o desfăşoară şi astăzi. Acesta este punctul de început într-o zonă de business unde nu existau practic nici colectori, nici valorificatori, nici schemă financiară de susţinere.

Asumându-ne riscurile unei activităţi de pionierat, am continuat, lărgind aria de colectare şi punând la punct un sistem logistic de preluare a deşeurilor la nivelul întregii ţări. Acest sistem de preluare a fost constant susţinut şi promovat prin participarea activă la diverse târguri, simpozioane şi conferinţe, fie ca lector, expozant sau vizitator.

Aceste eforturi au fost în cele din urmă răsplătite prin locul pe care îl ocupăm atât în materie de deşeuri din echipamente electrice şi electronice cât şi în materie de ambalaje, devenind pe parcursul anilor partener de încredere pentru asociaţiile profesionale ale producătorilor şi importatorilor.

Astăzi preluăm responsabilităţile a peste 30 de primării din judeţele Constanţa, Galaţi, Brăila, Bucureşti, Călăraşi şi Dâmboviţa. Prin prisma experienţei şi prestigiului dobândit de-a lungul timpului, la nivelul anului 2011 Gremlin a valorificat 99% din cantitatea de 12.500 de tone de lemn colectată. Procentul de tratare pentru celelalte categorii de deşeuri reciclabile (plastic, sticlă, hârtie) depăşeşte de asemenea 95%. În ceea ce priveşte deşeurile provenind din echipamente electrice şi electronice, din cele 920 de tone tratate, 550 de tone s-au dus către reciclatori finali sau producători, transpunând în practică dezideratul Gremlin de reciclare totală.