Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
 

9 Iulie 2012, Agerpres: Peste 3 tone de deşeuri din echipamente electrice şi electronice au fost colectate în Sectorul 4 în doar două zile

Gremlin, în parteneriat cu Primăria Sectorului 4, a organizat sâmbătă şi duminică (7-8 iulie) o campanie de colectare a deşeurilor provenind din echipamente electrice şi electronice, inclusiv surse de iluminat uzate. Acţiunea s-a desfăşurat sub sloganul ‘În miezul verii Gremlin te ‘răcoreşte’ de deşeuri’ şi a beneficiat de sprijinul Recolamp şi al Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului Bucureşti.

Pe parcursul celor două zile ale campaniei, Parcul Lumea Copiilor din sectorul 4 Bucureşti a reprezentat locaţia unde bucureştenii s-au putut debarasa în mod responsabil de 3.628 kilograme de deşeuri provenind din echipamente electrice şi electronice, inclusiv surse de iluminat uzate. În schimbul deşeurilor aduse, fiecare deponent a primit drept premiu instant câte o îngheţată şi un bilet la tombolă. În plus, în cazul aparaturii grele sau voluminoase, bucureştenii au putut solicita în mod gratuit preluarea deşeurilor de la domiciliu de către o echipă Gremlin.

Potrivit organizatorilor, rezultatele înregistrate în cadrul campaniei ‘In miezul verii Gremlin te ‘răcoreşte’ de deşeuri’ reprezintă dovada clară a faptului că predarea acestui tip de deşeuri începe să devină o practică şi în rândul românilor. ‘Compania noastră dezvoltă constant acţiuni de conştientizare în domeniul gestionării deşeurilor, astfel încât la finalul fiecărui an România să se apropie cât mai mult de ţinta asumată la momentul aderării la Uniunea Europeană’, a precizat Aurora Olescu, administratorul companiei Gremlin.

Pentru trei dintre cei mai norocoşi bucureşteni, tombola organizată la sfârşitul celei de-a doua zile de campanie, a reprezentat ocazia de a câştiga premiile oferite de organizatori.

Constantin Ion – Aparat de aer condiţionat;

Movilă Marian – Ventilator cu vaporizator;

Vlăsceanu Alexandru Marius Rafael – Ladă frigorifică auto.

În sectorul 4 Bucureşti funcţionează în permanenţă cinci puncte de colectare a deşeurilor provenind din echipamente electrice şi electronice. Locuitorii din acest sector se pot debarasa de echipamentele electrice şi electronice uzate la centrele puse la dispoziţie de compania Gremlin: Str. Pridvorului nr. 18, Str. Târgu Frumos nr. 3, Şos. Berceni nr. 183 B, Aleea Niculiţel nr. 4, Aleea Covasna nr. 3 bis.

Campania ‘In miezul verii Gremlin te ‘răcoreşte’ de deşeuri’ a avut loc simultan în Municipiul Brăila, Municipiul Constanţa şi Sectorul 4 Bucureşti şi în cadrul acesteia 11.223 kilograme de deşeuri provenind din echipamente electrice şi electronice au fost colectate de la populaţie.