Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
 

8 octombrie 2011, Obiectiv Vocea Brăilei: “Colectează, reciclează prin sport pentru viaţă”

„Colectează, reciclează prin sport pentru viaţă” este numele unei campanii de colectare a deşeurilor electrice şi electronice organizate de Primăria Brăila împreună cu SC Gremlin Computer SRL Constanţa. În cadrul campaniei sub titlul „Olimpiada deşeurilor”, s-au înscris 15 şcoli din Brăila, care vor trebui să strângă o cantitate minimă de 200 kilograme de deşeuri electrice şi electronice, acest demers va însemna şi înscrierea şcolilor într-un campionat de fotbal dedicat elevilor din învăţământul primar.

Primăria Brăila a încheiat, recent, un protocol de colaborare cu SC Gremlin Computer SRL Constanţa, în vederea colectării de deşeuri electrice şi electronice de la populaţie şi de la agenţii economici. Cu această ocazie, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, a fost lansată campania „Colectează, reciclează prin sport pentru viaţă”, care se va desfăşura începând de astăzi şi până duminică, 9 octombrie.

Obiectivul campaniei? Educarea elevilor în colectarea selectivă a deşeurilor. „S-au înscris cincisprezece şcoli, dacă le-am numărat bine, care să aducă în cadrul competiţiei minim 200 de kilograme de deşeuri. Evident, vor fi premii. Ca să fim cinstiţi, în acest demers avem şi un interes direct: suntem obligaţi să scădem cantitatea de deşeuri pe an, iar asta nu o putem face decât prin sortare”, a explicat primarul Aurel Simionescu.

Au fost puse la bătaie următoarele premii: Premiul I – o excursie la Bran; Premiul II – o vizită la SC Gremlin Computer SRL Constanţa şi la Complexul Muzeal al Ştiinţelor Naturii din Constanţa (delfinariu, planetariu, microrezervaţie); Premiul III – mingi de fotbal, baschet şi volei. De asemenea, Primăria a pus la dispoziţie teren în vederea amplasării unui număr de 6 containere, pentru colectarea deşeurilor electrice şi electronice, în municipiul Brăila. Amplasamentele sunt Piaţa Radu Negru, Parcul Caporal Muşat, Căminul Cultural Chercea, intersecţia B-dul Dorobanţi cu G-ral Eremia Grigorescu, parcarea Liceului Perpessicius şi intersecţia străzilor Progresului cu Valea Călugărească.