Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
 

27 martie 2010, Observatorul de Constanţa: A început “Marea Debarasare 2010″

Campania „Marea Debarasare 2010” se desfăşoară, în judeţul Constanţa, în intervalul 26-27 martie şi este organizată de Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Constanţa şi compania Gremlin Computer. Ieri, campania s-a desfăşurat între orele 9.00-17.00, iar astăzi, până la ora 14.00. Punctele fixe de colectare sunt în fiecare oraş al judeţului. În municipiul Constanţa sunt două astfel de puncte, unul la Complexul Billa, iar altul la Casa de Cultură. Pentru campania din acest an a fost semnat un protocol de colaborare între Ministerul Mediului şi Pădurilor şi Asociaţia EcoTic, Asociaţia Environ, Asociaţia Recolamp, Asociaţia Română pentru Reciclare Rorec, CCR Logistics System, Gremlin Computer, Rematholding, Greenwee Internaţional şi Stena DTM.

Campania naţională „Marea Debarasare” a fost demarată în anul 2007, pentru colectarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice.

Reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa spun că potrivit marilor operatori economici autorizaţi, în luna februarie 2010, la nivelul judetului Constanţa, au fost colectate peste 66 tone deşeuri PET, peste 209 tone deşeuri de materiale plastice, aproape 5.000 tone deşeuri carton şi hârtie, peste 60 tone uleiuri uzate, peste 655 tone deşeuri lemnoase, peste 347 tone anvelope uzate şi peste 4.070 tone deşeuri de sticlă. În cadrul Campaniei naţionale de Informare, Conştientizare şi Responsabilizare în domeniul gestiunii deşeurilor, care se derulează în perioada 19 martie – 19 aprilie, la sediul APM Constanţa a avut loc dezbaterea „Gestionarea deşeurilor în zone de interes turistic”. La întâlnire au participat reprezentanţi ai administraţiilor publice locale, ONG-urilor şi firmelor de salubritate. S-a discutat despre obligaţiile pe care le are administraţia publică locală în domeniul gestionării deşeurilor, cu privire la colectarea separată a deşeurilor reciclabile şi organizarea serviciilor de salubrizare. O altă temă abordată de participanţi a fost legată de stadiul proiectelor din domeniul gestionării deşeurilor derulate la nivel local, la Cumpăna şi Corbu, dar şi sistemul integrat de management al deşeurilor solide.