Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
 

20 Iunie 2013, Reporter Neptun TV: Olimpiada Deșeurilor 2013 și-a desemnat câștigătorii

 Olimpiada Deșeurilor 2013 și-a desemnat câștigătorii! Clasa a III-a B de la Școala “Dimitrie Știubei” din Constanța a reușit să-și adjudece marele premiu.

Pentru că au reușit să strângă în decurs de o lună patru mii de kilograme de deșeuri, elevii vor fi răsplătiți cu o tabără la munte.

Nici celălalte premii nu sunt de neglijat. Clasele care s-au evidențiat în cadrul acestei campanii vor putea vizita fabrica de hârtie din Călărași sau Muzeul Deltei Dunării din Tulcea.

Pentru elevii clasei a III-a B de la Școala „Dimitrie Știubei” din Constanța a fost o zi specială. Au câștigat marele premiu al celei de-a treia ediții a Olimpiadei Deșeurilor.

Asta pentru că au reușit să strângă în numai o lună, peste 4000 de kilograme de deșeuri.

Pentru a intra în competiție, fiecare clasă a colectat o cantitate de minimum 70 de kilograme de deșeuri: hârtie, peturi, baterii și deșeuri de echipamente electrice și electronice.

Fiecare premiu a purta câte o denumire haioasă, dată de organizatori: “Hârtiuța Drăguța”, „PETA Circumspecta” sau „Calculatorașul cel Voinic”. Cele mai multe trofee au mers la școala din Săcele.

Peste 5.000 de elevi din județul Constanța, care au strâns aproape 80 de tone de deșeuri s-au înscris în acest proiect.

Olimpiada Deșeurilor a fost organizată de GREMLIN cu sprijinul Inspectoratului Școlar, al Agenției pentru Protecția Mediului, Comisariatului Județean al Gărzii Naționale de Mediu și al Primăriei Municipiului Constanța.