Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
 

13 Iunie 2013, Realitatea: Proiect de colectare selectiva in Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta

 Gremlin, în parteneriat cu Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța a implementat un proiect de colectare selectivă adresat pacienților, vizitatorilor și angajaților Spitalului și secțiilor exterioare ale acestuia.

În cadrul proiectului, Spitalele Agigea, Palazu, secția Dermato Venerice Constanța și Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța au fost dotate cu pubele destinate colectării selective, puse la dispoziție în mod gratuit de compania Gremlin. Potrivit inițiatorilor, proiectul își propune să promoveze în rândul celor ce frecventează spitalul un comportament responsabil faţă de mediu şi societate.

Locațiile celor 120 de pubele ce au fost amplasate în cadrul unităților spitalicești au au fost determinate în urma analizelor privind traficul specific fiecărei secţii sau zone a spitalului. În ceea ce privește Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanța, acesta este tranzitat zilnic de aproximativ 4.000 de persoane, instituția având un mare potențial de colectare a deșeurilor reciclabile.

„Implementarea proiectului de colectare selectivă în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa se înscrie în direcția inițiativelor companiei noastre, prin care încercăm să conștientizăm populația și să creștem ponderea deșeurilor ce ajung să fie reciclate în defavoarea deșeurilor ce ajung la groapa de gunoi”, a declarat Aurora Olescu, administratorul companiei Gremlin. Potrivit inițiatorilor, pe parcursul proiectului, sistemul de colectare selectivă va fi extins prin suplimentarea numărului pubelelor acolo unde va fi necesar acest lucru.

Separararea pe tipuri de deşeuri la sursa de generare va conduce la colectarea unor cantităţi considerabile de deşeuri reciclabile ce vor fi preluate, procesate și valorificate de compania de management al deșeurilor, Gremlin.

Implementarea proiectului de colectare selectivă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa va aduce o serie de beneficii precum respectarea legislaţiei în domeniul deşeurilor, reducerea costurilor cu gestionarea deşeurilor, conservarea resurselor şi protejarea mediului și schimbarea mentalităţii angajaţilor, pacienţilor şi vizitatorilor.