Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
 

13 Iunie 2012, Ziua Constanta: Campania Olimpiada Deşeurilor, în plină desfăşurare la Constanţa

Desfăşurată în intervalul 15 mai – 15 iunie, campania de conştientizare Olimpiada Deşeurilor, adresată elevilor din ciclul primar si gimnazial din judeţul Constanţa, este în plină desfăşurare, iar tone de deşeuri reciclabile precum şi de deşeuri provenind din echipamente electrice şi electrice vor putea fi acum reciclate corect.

13 Iunie 2012, Ziua Constanta: Campania Olimpiada Deşeurilor, în plină desfăşurare la Constanța

Aflată la cea de-a doua ediţie, campania Olimpiada Deşeurilor are rolul de a conştientiza elevii cu privire la colectarea selectivă a deşeurilor, astfel protejându-se mediul şi reducându-se cantităţile de hârtie, PET, baterii şi echipamente electrice şi electronice care ajung la groapa de gunoi.

În cifre, campania însumează 25 de şcoli participante, 188 de clase înscrise şi 4000 de elevi ce învaţă importanţa colectării selective. În cuvinte, acţiunea reprezintă o oportunitate pentru cei mici de a îşi însuşi un comportament ecologic precum şi de a câştiga premiile oferite de organizatori.

Vizita la fabrica de hârtie Comceh din Călăraşi, la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii din Constanţa, la Muzeul Delta Dunării Tulcea, sau tabăra în staţiunea Straja, judeţul Hunedoara, sunt doar o parte din premiile pe care elevii le pot câştiga. În cadrul spectacolului ce va avea loc pe data de 20 iunie la Pavilionul Expoziţional Constanţa vor fi acordate trofeele „Hârtiuţa Drăguţa”, „Peta Circumspecta”, „Calculatoraşul cel voinic” şi „Bati cel viteaz”, precum şi marele premiu al campaniei, „Trofeul Olimpiada Deşeurilor 2012″.

Până atunci însă, clasele înscrise în campanie se întrec în a colecta cele mai mari cantităţi de deşeuri din hârtie, PET, baterii şi echipamente electrice şi electronice. Iar asta pentru că şi pe parcursul campaniei elevii vor primi premii instant, în timp ce clasele ce vor reuşi să colecteze o cantitate minimă totală de 50 de kilograme vor primi o diplomă şi un premiu de participare.