Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
 

06 aprilie 2010, StopCO2.ro: Gremlin Computer, lider în colectarea DEEE-urilor din Campania naţională Marea Debarasare 2010

Campania naţională Marea Debarasare 2010, desfăşurată în zilele de 26 şi 27 martie, a poziţionat judetul Constanţa pe primul loc în colectarea deşeurilor din echipamente electrice şi electronice. Responsabilă cu preluarea acestor deşeuri pe aria judeţului a fost firma Gremlin Computer (firma care se ocupă de colectarea şi reciclarea DEEE-urilor ). În prima zi a campaniei au fost colectate 27,8 tone, iar în a doua 30,5 tone, firma punând la dispoziţia cetăţenilor atât puncte fixe de colectare cât şi puncte mobile. Cele mai mari cantităţi au fost adunate de la locuitorii din municipiul Constanţa, Medgidia şi Hârşova.

„Precizăm că firma noastră colectează deşeuri din echipamente electrice şi electronice din 2005 şi tratează profesional acest tip de deşeu din 2007, având prima instalaţie autorizată din ţară. Cu excepţia circuitelor integrate care nu se pot recicla în România, toate celelalte tipuri de materii prime secundare rezultate din tratare (plastic, lemn, sticlă – inclusiv sticlă CRT din televizoare şi monitoare, metal feros şi neferos) sunt reciclate în România, fie direct (metalul se transformă tot în metal), fie indirect (se include în material compozit). Promotori ai ideii de inovare şi „creaţie” industrială, firma noastră se află în parteneriate cu mai multe institute de cercetare pentru găsirea unor noi metode de reciclare pentru materialele greu valorificabile”’, a precizat Aurora Olescu, Administratorul Gremlin Computer.