Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
Reciclare
 

03 Aprilie, Cuget Liber: Peste 4.000 de tone de deşeuri electrice şi electronice, colectate în doar două zile

 În cadrul campaniei organizate pe 29 şi 30 martie de Gremlin, în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanţa şi Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa, au fost colectate 2.566 tone de deşeuri de echipamente electrice şi electronice.

„Când florile apar, deşeurile dispar!” este sloganul sub care s-a desfăşurat prima campanie de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE). Pentru a recompensa iniţiativa persoanelor care au ales să se debaraseze în mod responsabil de DEEE, organizatorii au oferit tuturor deponenţilor câte un ghiveci de flori. Astfel, sute de flori au fost dăruite constănţenilor care au venit la centrele de colectare sau au solicitat preluarea gratuită a deşeurilor, iar la finalul celor două zile de campanie, 2.566 tone de deşeuri de echipamente electrice şi electronice au fost colectate, demonstrând interesul populaţiei de a contribui la o reciclare corectă.

„De la campanie la campanie, rezultatele obţinute sunt tot mai bune. Numărul persoanelor care se debarasează în mod responsabil de deşeuri creşte, iar cantitatea colectată este mai mare. Tocmai aceste rezultate ne încurajează să continuăm cu ceea ce am făcut până în prezent, să identificăm soluţii pentru a veni în întâmpinarea nevoilor populaţiei”, au declarat reprezentanţii Gremlin.

La nivelul judeţului Constanţa, campania s-a desfăşurat şi în localităţile Techirghiol, Eforie Sud, Mihail Kogălniceanu, Năvodari, Murfatlar, Hârşova, Mangalia, Medgidia, Lumina şi Cumpăna, la centrele de colectare din reţeaua Gremlin. În total, populaţia din judeţul Constanţa s-a debarasat de 4.098 tone de deşeuri de echipamente electrice şi electronice.

Centrele de colectare sunt deschise în continuare, de luni până vineri, între orele 9,00 – 17,00, în următoarele locaţii: strada Bucureşti, în zona Pieţei Balada, strada Stadionului, în zona Stadionului „Portul”, strada Adamclisi, în zona Pieţei Brotăcei, strada Unirii, în zona supermarketului Adivin, şoseaua Mangaliei, în zona supermarketului Billa, sau strada Cişmelei, în zona Şcolii nr. 29.